Barkarbystaden

Projekt Barkarbystaden

På ett gammalt flygfält i Järfälla ligger ett av Stockholmsområdets hetaste tillväxtområden. Barkarbystaden är på väg att bli västra Stockholms nya knutpunkt med attraktiva bostäder, arbetsplatser, utbildning, service och kollektivtrafik. En viktig del i den utvecklingen är att knyta samman Barkarbystaden med Veddesta. Där finns pendeltågsstationen och den planerade tunnelbanestationen. Nu lägger vi på Skanska en viktig pusselbit som sammanför de två områdena.

Vi ska bygga stadskvarter som förenar Barkarbystaden och Veddesta med olika utgångspunkter i sin arkitektur och utformning. Här skapar vi en levande stadsmiljö som bidrar till Järfällas förvandling från förort till stad. Vi bygger ett kvarter med bostadsrätter, ett kvarter med hyresrätter och ett kommersiellt kvarter med hotell och kontor. Dessa bygger vi i egen regi efter att ha fått markanvisningar av Järfälla kommun. Vi samarbetar med några av Sveriges mest erkända arkitekter: Sandell Sandberg, Varg och Kjellander Sjöberg.

Vi bygger även delar av en bro över motorvägen som sammanbinder Barkarbystaden med Veddesta. Där finns en pendeltågsstation och om några år kommer tunnelbanan att gå hit. Under bron skapar vi en parkering som samtidigt utgör brofundament. Därmed använder vi ytan på ett smart sätt.

En utmaning har varit att lösa alla delar snabbt eftersom Järfälla kommun vill få bron klar så snabbt som möjligt. Vi hittade en lösning där vi samordnade samtliga projekt och kortade ner ledtiderna vilket var viktigt för Järfälla kommun.

Beställare:

Image Description

Plats:

Barkarbystaden, Stockholm.

Färdigställt:

Pågående

Dela:

Fler referensprojekt

Hotel Kungsträdgården

Vi gillar att ligga i framkant när det kommer till service, men värnar varmt om vår historia - Hotel Kungsträdgården ...

Läs mer

Kajen 4 på Liljeholmskajen

Kajen 4 på Liljeholmskajen tillsammans med JM - 183 lägenheter.

Läs mer
Ted Rustas VD Mälarrör Projekt Barkarbystaden

Nyfiken på om Mälarrör kan hjälpa er?

Att våra arbeten utförs på en kvalitetsmässigt hög nivå samtidigt som vi håller utlovade tider är för oss väldigt viktigt, det ena ska heller inte behöva påverka det andra. Med 35 år i branschen och 54 erfarna medarbetare ser vi fram emot att höra om ert nästa projekt.

- Ted Rustas, VD.