Stockholm Waterfront konferenscenter

Stockholm Waterfront konferenscenter

I början av 2000-talet framlade arkitekt Gert Wingårdh ett förslag till ett nytt hotell- och kongresscentrum på kvarteret Bangårdsposten 1 och 2. Hans skapelse ansågs alltför utmanande på en av Stockholms mest utsatta platser, vid Riddarfjärden och granne med Stockholms stadshus och realiserades därför aldrig.

Projektet Stockholm Waterfront startade år 2005, när Stockholm stad frågade om Jarl Asset Management ville lämna förslag på hur området vid gamla postterminalen skulle kunna utvecklas. Staden ville ha en kongressanläggning och ett hotell. Men för att anläggningarna skulle bära sig ekonomiskt ville ägarna av Jarl Asset Management även bygga ett kontorskomplex. Som arkitekt anlitades White arkitekter.

Hotell- och kontorsdelens fasader är utförda i curtain wall-konstruktion försedd med stora glasytor och klädd med plattor av naturmaterial. För att hålla ner vikten valde White Arkitekter keramiska plattor som tillverkades i Italien. Plattorna är 11–12 mm tjocka och har en storlek av 600x1200 mm, dessa är monterade med aluminiumklips. Till kontorsdelen valdes svarta och till hotelldelen vita plattor.

Beställare:

Image Description

Plats:

Stockholm

Färdigställt:

2012-12-01

Dela:

Fler referensprojekt

Hotel Kungsträdgården

Vi gillar att ligga i framkant när det kommer till service, men värnar varmt om vår historia - Hotel Kungsträdgården ...

Läs mer

Kajen 4 på Liljeholmskajen

Kajen 4 på Liljeholmskajen tillsammans med JM - 183 lägenheter.

Läs mer
Ted Rustas VD Mälarrör Stockholm Waterfront konferenscenter

Nyfiken på om Mälarrör kan hjälpa er?

Att våra arbeten utförs på en kvalitetsmässigt hög nivå samtidigt som vi håller utlovade tider är för oss väldigt viktigt, det ena ska heller inte behöva påverka det andra. Med 35 år i branschen och 54 erfarna medarbetare ser vi fram emot att höra om ert nästa projekt.

- Ted Rustas, VD.