Hotel Kungsträdgården

Hotel Kungsträdgården

Vi gillar att ligga i framkant när det kommer till service, men värnar varmt om vår historia - Hotel Kungsträdgården är därför ett nytt hotell med gustaviansk arkitektur. Byggnaden har anor från 1700-talet, och i hotellets vrår och stora rum finns omsorgsfullt bevarade snickerier och detaljer från en svunnen tid.

Den ursprungliga byggnaden lät uppfördas av grevinnan Eva Bielke och stod klart 1764. Huset, som var i nymodigheten sten, beboddes inte av grevinnan själv utan hyrdes istället ut. Den första och enda kända hyresgäst var Christina Brahe, änka till Erik Brahe.

1769 köptes hela fastigheten av greve Garl Gustav Piper, där den stannade i familjens ägo fram till 1976. Under den tiden byggdes ytterligare två våningsplan och två stora trappor fick flytta in - och renoveringen var så elegant att den populära tidningen Svenska Hem gjorde ett stort reportage.

2010 köpte hotellets ägare fastigheten och satte igång en långsam och varsam renovering som pågick i över fyra år. Den 12 januari 2015 öppnade portarna till dagens hotell - och för att höja den historiska innergården till något alldeles extra pryds den numera med en av Europas största kristallkronor.

Beställare:

Image Description

Plats:

Stockholm

Färdigställt:

2018-01-12

Dela:

Fler referensprojekt

Kajen 4 på Liljeholmskajen

Kajen 4 på Liljeholmskajen tillsammans med JM - 183 lägenheter.

Läs mer

Stockholm Waterfront konferenscenter

Hotell- och kontorsdelens fasader är utförda i curtain wall-konstruktion försedd med stora glasytor och klädd med pla...

Läs mer
Ted Rustas VD Mälarrör Hotel Kungsträdgården

Nyfiken på om Mälarrör kan hjälpa er?

Att våra arbeten utförs på en kvalitetsmässigt hög nivå samtidigt som vi håller utlovade tider är för oss väldigt viktigt, det ena ska heller inte behöva påverka det andra. Med 35 år i branschen och 54 erfarna medarbetare ser vi fram emot att höra om ert nästa projekt.

- Ted Rustas, VD.