Kajen 4

Kajen 4 på Liljeholmskajen

Kajen 4 har för all framtid förändrat innerstadens silhuett. Kajen 4, som är ritat av arkitekt Gert Wingårdh, stod klart 2014. Det svarta huset med balkonger som vetter mot Söder har välkomnande och lättillgängliga entréer med rymliga hissar. Fasaderna är klädda i svarta aluminiumplåtar medan kvarterets inre kärna, gårdsrummet, hålls samman genom dess varma kulör. Generösa glaspartier omger bottenvåningens lokaler och entréer. Huset består av 183 lägenheter och den höghusdelen sträcker sig 24 våningar över marken.

Med sina 24 bostadsvåningar och blanksvarta silhuett är Kajen 4 redan ett karaktäristiskt inslag i stadsbilden. Omvandlingen av Liljeholmskajen får ett utropstecken här som syns vida omkring. Balkongernas bearbetning ger byggnaden dess egenartade form, och ger samtidigt lägenheterna ett uterum med stora kvaliteter. Balkongerna har i lägenheterna en roll som påminner om landskapsinslagens roll i stadsdelen. De ger andrum. Det som tycks som ett solitärt torn är i själva verket en omsluten gård. Med sin överraskande landskapsgestaltning tillför den mycket i detta område som ännu väntar på att bli inbott och etablerat.

Beställare:

Image Description

Plats:

Liljeholmen, Stockholm.

Färdigställt:

2019-02-22

Dela:

Fler referensprojekt

Hotel Kungsträdgården

Vi gillar att ligga i framkant när det kommer till service, men värnar varmt om vår historia - Hotel Kungsträdgården ...

Läs mer

Stockholm Waterfront konferenscenter

Hotell- och kontorsdelens fasader är utförda i curtain wall-konstruktion försedd med stora glasytor och klädd med pla...

Läs mer
Ted Rustas VD Mälarrör Kajen 4 på Liljeholmskajen

Nyfiken på om Mälarrör kan hjälpa er?

Att våra arbeten utförs på en kvalitetsmässigt hög nivå samtidigt som vi håller utlovade tider är för oss väldigt viktigt, det ena ska heller inte behöva påverka det andra. Med 35 år i branschen och 54 erfarna medarbetare ser vi fram emot att höra om ert nästa projekt.

- Ted Rustas, VD.